2023. április 05.

II. MMSZ Műanyagipari Konferencia

Május 18-án, az Ipar Napjai és Automotive szakmai kiállítás társrendezvényeként ismét megrendezzük a II. MMSZ Műanyagipari Konferenciát, illetve ennek nyitányaként az MMSZ éves közgyűlését.

A program 11:45 órakor Hajdárné Molnár Elvira MMSZ elnök (a PEMÜ Zrt. elnök-vezérigazgatója) megnyitó beszédével kezdődik, majd Dr. Csath Magdolna közgazdász, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kutatóprofesszora tájékoztatja a konferencia résztvevőit az hazai és nemzetközi gazdasági helyzet aktualitásairól, eredményeiről, kihívásairól. Csath Magdolna előadása végén kérdésekre is válaszol.

A konferencián bemutatkozik az MFOI, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda, amely azzal a céllal kezdte meg működését, hogy közvetlen kezelésű uniós források elnyerésében segítse a magyar és közép-kelet-európai pályázókat. Vendégünk lesz Hortay Olivér, a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője, aki a 2023-as év energiapiaci várakozásairól tart előadást, végül Bűdy László műanyagipari szakértő, az MMSZ elnökségi tagja (a myCEPPI Kft. ügyvezető igazgatója) tartja meg Árak, trendek a polimerek piacán című előadását.

A konferencia várhatóan 15 órakor ér véget, ezt követően a résztvevők megtekinthetik a Hungexpon az Ipar Napjai és Automotive kiállítást is.