2022. március 10.

Egyre több személyes találkozó szerepel az MMSZ eseménynaptárában

Az elmúlt két évben elmaradtak a személyes találkozók az MMSZ eseménynaptárában, 2022-ben azonban ismét több eseményen találkozhatnak az MMSZ tagvállalatai.

Minden év kitüntetett rendezvénye Az ember alkotta anyag – a XXI. század anyaga című konferencia, ahol a Magyar Műanyagipari Szövetség a szakma iránt érdeklődő középiskolás diákokat és egyetemi hallgatókat látja vendégül. A méltán népszerű rendezvényt ebben az évben április 22-én rendezik meg, immár kilencedik alkalommal a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. Ezen a rendezvényen adják át az MMSZ Innovációs-díját is, amit a Szövetség 2013-ban azzal a céllal alapított, hogy ezzel elismerje a hazai műanyagipar legkiválóbb szakembereit, azokat, akik a legtöbbet tették a magyarországi műanyagipar fejlődéséért. A rendezvényt ebben az évben először online is lehet követni élőben és felvételről, ennek részleteit híradásainkban olvashatják majd.

A Magyar Műanyagipari Szövetség éves közgyűlését idén május 12-én tartja a Hungexpo területén, az összevont Ipar Napjai-Mach-Tech és Automotive kiállítások idején. A tagság itt meghallgatja az elnökség beszámolóját, mérlegbeszámolóját, a felügyelőbizottság jelentését, továbbá a Szövetség beszámol a 2022. évi célkitűzéseiről, munkatervéről, illetve költségvetéséről.

A közgyűlést követően vehetik kézbe az MMSZ tagjai az MMSZ 10 – A magyar műanyagipar szolgálatában (2011-2022) című ipartörténeti könyvet, ami az önállóvá vált Magyar Műanyagipari Szövetség tízéves évfordulójára jelenik meg.

A nap délutáni programjában egy műanyagipari konferencián is részt vehetnek az érdeklődők, ahol szakmai előadásokon tájékozódhatnak a szakág legaktuálisabb kérdéseiről.

A szakmai vásár idején a kiállító térben az MMSZ standján a tagvállatok is szervezhetnek megbeszéléseket előre egyeztetett időpontban, illetve minden jelentkező egy előre megküldött és a cikkünkben is megtalálható linken regisztrálhat ingyenes belépőért a vásár területére.

Az MMSZ ebben az évben is nemzeti standot szervez Düsseldorfban a műanyag- és gumiipar legnagyobb szakvásárán (K-vásár), október 19. és 26. között. A nemzeti standon 90 négyzetméteren – a jelenlegi tervek szerint – öt hazai kiállító mutatja be a nemzetközi közönségnek termékeit, szolgáltatásait. A magyar nemzeti standot a szakvásárra látogatók a Hall 8B pavilonban találják meg. Szokásosan kiállítói Magyar Estet is szervez a Szövetség, ennek részleteiről is a későbbiekben adunk hírt.