2018. június 01.

Csak a tartalom marad a régi

Elkészült.

Több mint egy év telt el azóta, hogy tervezgetjük, formálgatjuk, kicsit hozzáadunk, kicsit elveszünk belőle, időnként szemérmesen meglebbentjük a hírt, hogy valami történni fog, hogy megújulunk, hogy jobbítunk, követjük a kor elvárásait. Az egy év alatt szívünkhöz nőttek színek, formák, időnként mégis tovább léptünk, kerestük új, igazi kifejezési formánkat.

Kompromisszumot egyszer sem kötöttünk, nem volt megalkuvás, mert igazán jót akartunk adni az egyik legdinamikusabban fejlődő iparágnak, pontos célként határoztuk meg, hogy a szakma lapjának is vissza kell tükröznie a műanyagipar erőteljességét, sokszínűségét, innovatív jellegét.

Az elmúlt években kialakítottuk a lap szerkezetét, a hozzánk elért olvasói visszajelzések alapján ez a tartalom és arány megfelel az érdeklődési elvárásoknak. Hasznosnak és hasznosíthatónak gondolják a benne lévő információkat, így most a POLIMEREK tartalmában marad a régi, kizárólag látványában újul meg. Korszerű megjelenésű betűket választottunk hozzá, rovatonként változó modern tördeléssel, ami az olvashatóságot is segíti. Egy-egy tematikát több síkon járunk körbe ezentúl, rövidebb információkkal egészítve ki az ismereteket.

Ami változást tapasztalnak még, hogy a korábbi 36-ról 40-re emeljük az oldalszámot, illetve a továbbiakban 11 számmal jelenünk meg évente, június után legközelebb augusztusban jelentkezünk dupla lapszámmal. Talán a legégetőbb változásra online megjelenésünkben volt szükség.

Több generáció képviselteti magát a műanyagiparban, más-más olvasói szokásokkal, és azt is tudjuk, hogy olvasóink másként szeretik olvasni a híreket és másként a szakmai vagy a tudományos anyagokat. A hírfolyamot legörgetve az ember gyorsan tájékozódik, míg a szakmai anyagok olvasásában elmélyül, de azt nem okostelefonon jó tenni. Ezért is alakítjuk úgy a tartalmat, hogy az online újságunkban inkább a hírek dominálnak, a nyomtatott újságban pedig a szakmai anyagok.

Aktuális újságunk továbbra is olvasható lesz a honlap archívumában, egy apró változtatással, hogy a POLIMEREK megjelenését követően egy hónapot kell várni online feltöltésére. Gondolva a nemzetközi cégek hazai jelenlétére, erősítjük angol nyelvű online verziónkat is, havonta hírlevelet kapnak tőlünk partnereink és korszerű hirdetési lehetőségeket biztosítunk az érdeklődők számára.

Lassan egyévnyi élményanyag köt minket ezekhez a tervekhez, nem villanásnyi érzés, gondolat, aminek letisztult változatát most átadjuk Önöknek. Olvassanak továbbra is minket nyomtatott változatban, de számítógépen, tableten és okostelefonon is! Érdemes.