HÍREK

2017.október 20.
A műanyagipari szakképzés jövője
A Magyar Műanyagipari Szövetség (MMSZ) oktatási bizottsága két éven át dolgozott azon a tervezeten, amit rövidesen az oktatásért felelős szakmai szervezetek és a kormányzati szervek elé tár. Előtte azonban az iparágban dolgozókkal egyezteti a konkrét képzési igényeket és várja a szakma érintettjeinek véleményét is. Munkájuk eddigi eredményét az Automotive Hungary kiállítás kísérőrendezvényén ismertették az érdeklődőkkel.

A bemutató és sajtótájékoztató helye:
HUNGEXPO (Automotive Hungary 2017)

Időpont: 2017. október 20.
2015.július 15.
Meghívó
A Magyar Műanyagipari Szövetség tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a Szövetség szervezésében és kiadásában megjelenő, „POLIMEREK” című új műanyagipari folyóirat sajtónyilvános lapbemutatójára.

A bemutató és sajtótájékoztató helye:
BME Polimertechnika Laboratórium, Cím: 1111 Budapest, Bertalan L. u., MT épület, Előadóterem

(térkép a mellékletben, rendezvény a bejáratnál, jobbra)

Időpont: 2015. július 15. 10 óra
2014.október
Pályázati felhívás
A Magyar Műanyagipar Szövetség pályázatot hirdet új indítású szakmai folyóirat főszerkesztői feladatainak ellátására.

A főszerkesztő feladatai:
  • a lap alapításakor megfogalmazott elvárásoknak megfelelő, a lap szerkesztésével összefüggő feladatok végrehajtása;
  • a lap tudományos, szakmai, műszaki és nyelvi színvonalának biztosítása;
  • a beérkezett kéziratok rangsorolása, megjelentetésre való előkészítése, lektoráltatása.

Benyújtási határidő: 2014. november 15.
Az Ongropack lemezgyártó gépsor beszerzésével bővítette kapacitását
A 2013-ban meghirdetett Növekedési Hitelprogram elsősorban a meglévő hitelek kiváltását célozta meg. Tapasztalva azonban a banki szektor kedvezőtlen hitelezési konstrukcióit, a Magyar Állam úgy döntött, indít egy második hitelprogramot, ami elsősorban a beruházások aktivitását volt hivatott növelni.

Az Ongropack Kft., Magyarország egyik jelentős műanyagfeldolgozó vállalata, felismerte a hitelprogram nyújtotta előnyöket, és 1. 100 eFt összegű hitelt vett fel a K&H Bank közvetítésével.

A Társaság egy intenzív növekedési pályán mozog, így a hitel igénybevételével 2014-ben egy nagyléptékű beruházási programot valósít meg. A program magában foglal egy új telephely kialakításához szükséges ipari terület megvásárlását, valamint termelő beruházás megvalósítását is.

2014. június 01-től ennek keretében már üzemel egy 5000 to/év kapacitású PVC lemezgyártó gépsor. A gyártósor beszerzése mellett, a Társaság további 250 MFt-os beruházást hajt végre jövőév március végéig.

A beruházások lehetőséget teremtenek arra, hogy az elkövetkező öt évben az Ongropack Kft. további növekedését kapacitáskorlát ne akadályozza. A beruházások megvalósulása után, a Társaság min. 10 fővel bővíti alkalmazotti létszámát.
Magyar Termék Nagydíj dícséri nyújtható fólia termékcsaládunkat
Az Ongropack Kft. az idei évben is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat! 2014-ben az ONGROFOL nyújtható fólia termékcsaláddal pályázott, mely a Nagydíj mellett külön elismerésben is részesült a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt felajánlásával.

Immár 17. alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíjat. Az elismeréssel elsősorban olyan vállalkozásokat díjaztak, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció, értékesítésükben pedig a munkahelyteremtés alapját is képező export tevékenység.

Hazánk legtekintélyesebb, önkéntes tanúsító rendszerének célja, hogy pozitív megkülönböztetésben részesítse a kiváló minőségű hazai termékeket és szolgáltatásokat, ezzel is segítve a fogyasztók döntését.

A díjazott cégek képviselői ünnepélyes keretek között, a Parlament Felsőházi Termében vehették át a díjjal járó trófeát, okleveleket és különböző különdíj elismeréseket.
2014. május 31.
Beszámolók közzététele
A Magyar Műanyagipari Szövetség törvényi kötelezettségének eleget téve 2013. évi tevékenységével kapcsolatban az alábbiakban közzéteszi a számviteli törvény szerinti egyszerűsített éves beszámolóját amelyet 2014. júniusában eljuttat az Országos Bírósági Hivatalhoz.
2013. június 27.
Támogassuk 80 egyetemi hallgató látogatását az októberi K-2013 kiállításra!
Tisztelettel kérjük a hazai szakmai közösség tagjait, amennyiben lehetőségük engedi, támogassák belépőjegyekkel ezt a szakmai utat.
2013. június 17.
K-2013 Nemzetközi Műanyag- és gumiipari kiállítás
2013. október 16 – 23. között kerül megrendezésre a világ legnagyobb műanyagipari kiállítása a K-2013. A Magyar Műanyagipari Szövetség, a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal szoros együtt működésben kedvezményes kiállítási lehetőséget tudott biztosítani hazai vállalkozások számára. A magyar kiállítás a 08b csarnok E82 standján lesz megtalálható, ahol a következő társaságok fognak bemutatkozni:
  • Cavity Eye Kft.
  • Karsai Holding Zrt.
  • Ongropack Kft.
  • Szkaliczki és Társai Kft.
  • Remat Kft.
  • Z-Form Kft.
Google+